BRATISLAVA - Lasagne sú talianska cestovina, ktorá má podobu širokých rezancov. Polievajú sa rôznymi omáčkami, zapekajú sa alebo sa posypávajú syrom, plnia sa mäsom a zeleninou.
Suroviny:
400 g kuracích pŕs, 8 plátkov lasagne, 1 kyslá smotana, soľ, 1 vajce, 1 konzerva kukurice, 200 g tvrdého syra, 400 g paradajkovej omáčky, olej,
Príprava:
1. Lasagne zalejeme vriacou vodou a necháme zmäknúť.
2. Mäso nakrájame na rezance, osolíme a orestujeme na oleji.
3. Zmiešame vajce, smotanu, paradajkovú omáčku.
4. Do zapekacej misy uložíme polovicu lasagne, kuracie mäso, kukuricu bez nálevu, nastrúhaný syr, polovicu nálevu a prikryjeme druhou časťou lasagní. Zalejeme druhou polovicou zálievky a pečieme asi 30 minút pri 180°C.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies