BRATISLAVA - Sú ľahké, rýchlo hotové, zdravé a ešte k tomu aj sýte. Tak by sa dali opísať rýchlo a jednoducho uvarené krémové polievky. Tu je recept na mrkvovú. Doplňte jedálny lístok o medailóniky na víne a nedeľné menu je tu.
Mrkvovo-smotanová polievka
Suroviny pre osoby:
4 mrkvy, 4 zemiaky, soľ, vegetu, maslo, bujón, zelerovú vňať, šľahačkovú smotanu
Príprava:
1. Mrkvu a zemiaky postrúhame na hrubom strúhadlo, opečieme v hrnci na masle, pridáme soľ, bujón, vegetu, zelerovú vňať, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
2. Pred koncom varenia pridáme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme.
Môžeme podávať s krutónmi, alebo nastrúhaným syrom.
Bravčové medailóniky na víne
Suroviny pre 4 osoby:
800 g bravčového karé, 1 citrón, 3 dcl bieleho vína, 1 smotanu na varenie, 1 ČL masla, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, olej,
Príprava:
1. Mäso nakrájame, naklepeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opečieme z oboch strán na oleji.
2. Podlejeme vínom a udusíme do mäkka.
3. Prilejeme smotanu a na zjemnenie chuti pridáme maslo. Dochutíme vegetou a odstavíme.
Podávame so zemiakovou kašou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies