Vraví sa, že pre Slovákov boli zemiaky odjakživa druhým chlebom. Z tejto plodiny vedeli Slováci vykúzliť prakticky každý druh jedla - polievky, guláše, prílohy, predjedlá, nátierky, šaláty, hlavné jedlá, múčniky, koláče, torty, slané a kysnuté pečivo... Vyskúšajte náš recept na sedliacke zemiaky.
Suroviny pre 2 osoby:
1/2 kg zemiakov, masť , 1 stredne veľká cibuľa, pór, cesnak, 2 kyslé uhorky, 10 dkg šunky, korenie na americké zemiaky, rasca, soľ, mleté čierne korenie
Príprava receptu:
1. Očistené zemiaky nakrájame asi na 1 cm plátky a dáme variť do slanej vody. Keď začnú vrieť, zlejeme ich.
2. Cibuľu pokrájame nadrobno, pór na kolieska, šunku na kocky. Na panvici rozohrejeme masť, vložíme zemiaky. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou, pridáme nakrájaný cesnak a korenie na americké zemiaky. Keď sa zemiaky začínajú opekať a chytať farbu, pridáme cibuľu, pór, šunku a kyslé uhorky nakrájané na tenké kolieska.
3. Spolu ešte chvíľu opekáme, aby prísady zmäkli. Rozdelíme na dva taniere a posypeme petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies