BRATISLAVA – Určite je viac spôsobov na prípravu paradajkovej polievky, ale tento recept je stará obľúbená klasika.
Suroviny pre 4 osoby:
4 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 bobkový list, 2 klinčeky, nové korenie, 1 ČL soli, 1 hrsť cukru, 500 g paradajkového pretlaku, syr na strúhanie,
Príprava receptu:
1. Z oleja a hladkej múky si urobíme zápražku, ktorú zalejeme vodou.
2. Rozvaríme, pridáme bobkový list, klinčeky, nové korenie, soľ, cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Potom prilejeme paradajkový pretlak a vody toľko, aby mala polievka správnu hustotu. Necháme zovrieť a odstavíme.
3. Podávame so strúhaným syrom.
Čas prípravy: 35 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies