BRATISLAVA – Plnené paradajky môžeme podávať nie len na večeru, ale aj ako predjedlo či chuťovku pri rôznych rodinných a záhradných oslavách.
Suroviny pre 4 osoby:
8 väčších paradajok, 1 konzervu sardiniek v oleji, 1 kyslé jablko, 100 g čerstvého mladého hrášku, 150g majonézy, 2 PL masla, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava,
Príprava receptu:
1. Paradajky umyjeme, osušíme, odrežeme vrch a vnútro vydlabeme.
2. Naplníme plnkou, ktorú sme si pripravili nasledovne. Zo sardiniek zlejeme olej, roztlačíme ich vidličkou, pridáme maslo, na malé kocky nakrájané jablko, majonézu. Premiešame, dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou. Túto plnku vložíme do paradajok.
3. Podávame s čerstvou bagetou.
Čas prípravy: 30 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies