BRATISLAVA – Recepty ktoré sme pre vás vybrali, sú jednoduché, rýchle a hlavne lacné. V tomto duchu budeme variť celý týždeň.
Cibuľová polievka
Suroviny pre 4 osoby:
4 veľké cibule, 1 PL olivového oleja, 1 ČL cukru, 2 strúčiky cesnaku, 1,5 litra vývaru, 1 dcl bieleho vína, 2 bobkové listy, soľ, mleté čierne korenie, bageta, syr na strúhanie,
Príprava:
1. Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji.
2. Po 5 minútach pridáme cukor, prelisovaný cesnak, bobkový list, soľ a vývar. Varíme asi 30 minút.
3.Bagetu nakrájame, pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry zapiecť.
Naservírujeme na polievku a posypeme strúhaným syrom.
Kelový prívarok
Suroviny pre 4 osoby:
1 menší kel, 4 strúčiky cesnaku, 4 zemiaky, soľ, celá rasca, 1 kocka bujónu, 1 PL masti, 1 PL hladkej múky, 1 ČL mletej červenej papriky, vajíčka na volské oká,
Príprava:
1. Kel nakrájame, zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, zalejeme vodou a dáme spolu variť. Pridáme kocku bujónu, soľ, pretlačený cesnak, celú rascu.
2. Z masti, múky a mletej papriky si urobíme zápražku, ktorú pridáme k uvarenému kelu. Ak je priveľmi riedky, zahustíme ho kukuričným škrobom rozmiešaným vo vode.
Podávame s volským okom a chlebom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies