BRATISLAVA – Najjednoduchšia a najrýchlejšia polievka, k tomu vajíčkové halušky. Týmto obedom, alebo večerou určite nič nepokazíte.
Rascová polievka
Suroviny pre 4 osoby:
1 cibuľu, 1 PL hladkej múky, 1 PL oleja, 1 ČL mletej rasce, 1 vajíčko, petržlenovú vňať, soľ, vegetu
Príprava:
1. Cibuľu nakrájame na drobno, speníme na oleji, pridáme rascu, múku a opražíme.
2. Prilejeme 1 liter vody a povaríme.
3. Vlejeme rozšľahané vajíčko, dochutíme soľou, vegetou, necháme prejsť varom a odstavíme. Na tanieri zdobíme petržlenovou vňaťou.
Vajíčkové halušky
Suroviny pre 4 osoby:
600 g surových zemiakov, 200 g hladkej múky, soľ, 1 vajce +6 vajíčok, olej,
Príprava:
1. Zemiaky postrúhame na drobnom struháku, primiešame múku, vajíčko, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré cez haluškáreň pretláčame do vriacej osolenej vody.
2. Keď nám halušky vyplávajú navrch vyberieme ich sitkom alebo dierkovou naberačkou.
3. Ostatné vajíčka rozklepneme do misky, osolíme, rozmiešame a oleji pripravíme riedku praženice. Do nej zamiešame halušky.
Podávame s kyslou uhorkou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies