BRATISLAVA – Ak sa povie slovo zabíjačka, určite si predstavíte jaternice. Dajú sa pripraviť aj doma, v panelákovej kuchyni. Vyskúšajte.
Suroviny:
Pečeň, pľúca, ľadviny, srdce, tučnejší orez- všetko spolu asi 4 kg, 0,5 kg koží, 2 kg uvarenej ryže, 750 g cibule, 1 hlavička cesnaku, soľ, mleté korenie, majorán, rasca, masť,
Príprava:
1. Všetky vnútornosti aj kože uvaríme do mäkka a zomelieme.
2. Pridáme uvarenú ryžu, prelisovaný cesnak, cibuľu opraženú na masti, koreniny podľa chuti a dobre premiešame. Plníme do bravčových čriev, konce upevníme špáradlami.
V zabíjačkovom ovare varíme 10 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť.
Potom už len stačí upiecť.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies