BRATISLAVA – Toto jedlo tak ako aj všetky ostatné, môžeme pripraviť v tlakovom hrnci, čím skrátime dobu prípravy minimálne o polovicu.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g bravčového mäsa, 1 cibuľa, hrsť sušených hríbov, 200 g čerstvých hríbov, soľ, mleté čierne korenie, ½ PL mletej sladkej papriky, 1 PL masti, olej,
Príprava:
1. Sušené hríby si vopred namočíme do vody.
2. Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme z oboch strán a prudko opečieme na oleji.
3. V tlakovom hrnci orestujeme na masti cibuľu, pridáme opečené mäso, sušené hríby, čerstvé nakrájané hríby, soľ, korenie, mletú papriku a zalejeme vodou.
4. Hrniec zatvoríme a varíme 15 minút. Potom stačí už len dochuť. Ak sa Vám zdá príliš riedka šťava, môžete zahustiť solamylom.
Podávame s varenými zemiakmi.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies