BRATISLAVA – Ak sa vám páčili recepty ktorými sme vás tento týždeň inšpirovali, tu sú ešte posledné dva, kedy nám pri varení pomôže tlakový hrniec.
Kurací vývar.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kuraciu polievkovú zmes, 3 mrkvy, 2 petržleny, ½ zeleru, 1 kaleráb, 1 malú cibuľu, 5 guličiek celého korenia, soľ, vegetu,
Príprava:
Kuraciu zmes umyjeme dáme do tlakového hrnca, pridáme soľ, vegetu korenie, zalejeme vodou a privedieme k varu. Stíšime varenie a odoberáme vzniknuté šuminy. Potom zatvoríme hrniec a varíme asi 30 minút. Vypneme, necháme od tlakovať, otvoríme, pridáme očistenú zeleninu, znovu zatvoríme a varíme ďalších 30 minút. Hotovo. Medzi tým si nezabudnite vyvariť rezance. Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou.
Hovädzie rezne.
Suroviny pre 4 osoby:
8 rezňov z hovädzieho mäsa, 4 vajíčka, strúhanka, 1 malá fľaška jemného kečupu, 1 malé maslo, soľ, mleté korenie, 1 hlavička cesnaku, olej,
Príprava:
1. Hovädzie mäso naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Najskôr ho obalíme v strúhanke, následne v rozšľahaných vajíčkach a prudko opečieme na oleji.
2. Rezne ukladáme do tlakového hrnca tak, že medzi mäso dáme plátok masla, potrieme kečupom a uložíme plátky očisteného cesnaku. Zalejeme výpekom, pridáme vrelej vody ale len toľko, aby bolo kúsok nad mäso. Hrniec zatvoríme a varíme asi hodinu.
Podávame s ryžou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies