BRATISLAVA – Ak máte chuť na sladké, ale nie vyprážané na oleji ako sú ostatné recepty, vyskúšajte tento fašiangový bochník.
Suroviny:
500 g polohrubej múky, 150 g masla, 280 g práškového cukru, 3 žĺtky, 2 vajcia, 30 g droždia, 2 dcl sladkej smotany, 1 vanilkový cukor, štipku soli, 100 g hrozienok, 70 g mandlí, 1 dcl mlieka, 1 ČL kryštálového cukru,
Príprava receptu:
1. Z vlažného mlieka, droždia, cukru a štipky soli si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, vanilkový cukor, vajcia, žĺtky, smotanu, kvások a vypracujeme hladké cesto. Nakoniec vmiesime hrozienka a posekané mandle.
2. Necháme dobre nakysnúť, cesto upravíme do bochníka, preložíme na vymastený plech a necháme ešte ½ hodiny pokysnúť.
3. Vrch bochníka narežeme do kríža, potrieme rozšľahanými bielkami, posypeme sekanými mandľami a upečieme.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies