BRATISLAVA – Vedeli ste, že najviac šošovice sa konzumuje v Indii? Tam vypestovali už päťdesiat druhov tejto plodiny v rôznych farbách.
Suroviny pre 4 osoby:
1 balík šošovice, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 3 ČL karí korenia, 1 kyslú smotanu, olej, soľ,
Príprava:
1. Prebratú a umytú šošovicu namočíme do vody najlepšie na noc. Nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, pridáme šošovicu a restujeme asi 10 minút. Zalejeme vodou, pridáme soľ, karí korenie a pod pokrievkou udusíme do mäkka.
2. Vmiešame smotanu, dochutíme a odstavíme.
Podávame s uvareným vajíčkom a chlebom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies