Neviete čo dnes uvariť ? Skúste dnes na obed túto kombináciu
Zeleninová polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
4 mrkvy, ¼ zeleru, 1 pór, 30 g masla, 1 kuracie prsia, 20dkg hrášku, 1 vajce, 5 lyžíc krupice, 2 lyžičky sekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
1. Na masle udusíme nastrúhanú mrkvu a zeler.
2. Asi po 3 minútach pridáme nakrájaný pór, soľ, mleté čierne korenia a dusíme ďalšie 2 minúty. Kuracie prsia nakrájame na tenké rezance, pridáme k polievke a odokryté všetko spolu dusíme asi 10 minút. Zalejeme 1,5 l vody, pridáme hrášok a uvaríme do mäkka.
3. Z vajca, krupice, soli, korenia, petržlenovej vňate vymiešame hladké cesto na halušky.
4. Pomocou malej lyžičky naberáme, vkladáme do polievky, necháme vyplávať na povrch, odstavíme, dochutíme.
Kuracie na prírodno.
Suroviny pre 4 osoby:
4 kuracie rezne, 1 cibuľu, soľ, mleté korenie, vegetu, grilovacie korenie, olej, 4 plátky masla,
Príprava:
1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením a prudko opečieme z oboch strán na oleji.
2. Vyberieme ho, do výpeku vložíme nakrájanú cibuľu, opražíme a mäso vložíme späť. Podlejeme vodou, pridáme vegetu a udusíme. Do šťavy môžeme pridať smotanu, podľa chuti aj ovocie, napr. ananás. Podávame so zemiakovou kašou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies