Dnes na večeru pripravíme jablkovo tvarohovú žemľovku. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 10 rožkov, mlieko, práškový cukor, vanilkový cukor, 3 jablká, škoricový cukor, 4 vajíčka, 1 tvaroh, maslo, Príprava Jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme
Suroviny pre 4 osoby:
10 rožkov, mlieko, práškový cukor, vanilkový cukor, 3 jablká, škoricový cukor, 4 vajíčka, 1 tvaroh, maslo,
Príprava:
Jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme škoricový cukor, práškový cukor a zamiešame. Do tvarohu pridáme 1 žĺtok, cukor a tiež vymiešame. V mlieku rozmiešame 3 žĺtky, cukor, vanilkový cukor a postupne v ňom namáčame nakrájané rožky. Tie ukladáme do maslom vymastenej zapekacej misy na dno, ale aj po bokoch. Na to uložíme nastrúhané jablká a ďalšiu vrstvu rožkov. Potom rozotrieme tvaroh a ukončíme rožkami. Poukladáme plátky masla a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Pred dopečením rozotrieme sneh, ktorý sme ušľahali z bielkov a cukru.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies