Fašiangové krapne. Gurmán Suroviny ½ kg hladkej múky, 100 g cukru, 1/8 litra vlažného mlieka, 1 kocku droždia, 75 g palmarínu, 2 vajcia, 300 g jabĺk, 100 g hrozienok, 75 g kandizovanej pomarančovej kôry, cukor a škoricový cukor na posypanie, olej na vyprá
Suroviny:
½ kg hladkej múky, 100 g cukru, 1/8 litra vlažného mlieka, 1 kocku droždia, 75 g palmarínu, 2 vajcia, 300 g jabĺk, 100 g hrozienok, 75 g kandizovanej pomarančovej kôry, cukor a škoricový cukor na posypanie, olej na vyprážanie,
Príprava:
Z vlažného mlieka, droždia, trošku cukru a soli si pripravíme kvások. Ten potom nalejeme do preosiatej múky, pridáme zmäknutý palmarín, vajíčka a vypracujeme vláčne cesto. Potom zapracujeme do cesta pomarančovú kôru, hrozienka a očistené a na kocky nakrájané jablká. Znovu necháme pokysnúť. Pomocou dvoch veľkých lyžíc vykrajujeme z cesta krapne, ktoré vyprážame z oboch strán na oleji. Posýpame práškovým cukrom, do ktorého sme pridali škoricový cukor.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies