Fašiangové šišky. Gurmán Suroviny 1 kg hladkej múky, 500-600 ml vlažného mlieka, 1 vajce, 2 PL kryštálového cukru, 2 ČL soli, 50 ml rumu, 1 vanilkový cukor, 42 g droždia, 1 cm plátok masla, olej na vyprážane, Príprava Múku preosejeme, v strede urobíme jam
Suroviny:
1 kg hladkej múky, 500-600 ml vlažného mlieka, 1 vajce, 2 PL kryštálového cukru, 2 ČL soli, 50 ml rumu, 1 vanilkový cukor, 42 g droždia, 1 cm plátok masla, olej na vyprážane,
Príprava:
Múku preosejeme, v strede urobíme jamku, dáme do nej cukor, soľ, rozmrvené droždie a zalejeme troškou vlažného mlieka. Počkáme kým sa urobí kvások, pridáme ostatné suroviny, zmiesime a necháme cesto nakysnúť. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske, vykrajujeme kolieska, ktoré z oboch strán vyprážame na oleji. Necháme odtiecť od oleja, posypeme ich cukrom a každú šišku môžeme dať kúsok lekváru.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies