Pripravíme gaštanové lahôdky. Gurmán Pečieme gaštany.
Pečieme gaštany.
Jedlé gaštany narežeme cez brušká do kríža, vložíme do vriacej vody a asi 10 minút povaríme. Necháme na sitku odkvapkať, uložíme na plech a upečieme.
Prajeme dobrú chuť.
Pripravíme si gaštanové pyré.
Suroviny:
250 g jedlých gaštanov, 2 dcl mlieka, 40 g práškového cukru, 20 g vanilkového cukru, 1 PL rumu, (šľahačka, pomaranč, hrozienka...)
Príprava:
Gaštany nakrojíme cez brušká a v mlieku uvaríme. Očistíme ich, prelisujeme cez sitko, pridáme cukor, vanilkový cukor, rum a vymiešame do hladka. Nastrúhame ich na tanier a môžeme dochutiť pomarančom, hrozienkami , alebo šľahačkou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies