Dnes na večeru pripravíme feniklovú polievku. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 2 fenikle, 1 cibuľu, 2 PL masla, 750 ml vývaru, 1 kyslú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL čerstvej sekanej pažítky, 1 KL citrónovej šťavy, Príprava Fenikel očistíme, pokrájam
Suroviny pre 4 osoby:
2 fenikle, 1 cibuľu, 2 PL masla, 750 ml vývaru, 1 kyslú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL čerstvej sekanej pažítky, 1 KL citrónovej šťavy,
Príprava:
Fenikel očistíme, pokrájame na kocky. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme fenikel a spolu restujeme 3-4 minúty. 1 dcl vývaru zmiešame s kyslou smotanou a odložíme, zvyšným vývarom zalejeme fenikel. Osolíme, okoreníme a varíme do zmäknutia. Uvarený fenikel rozmixujeme, vlejeme smotanu, dochutíme a necháme prejsť varom. Na tanieri zdobíme pažítkou, ktorú sme zmiešali s citrónovou šťavou.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies