Moderátor Pyco predstaví svoju kuchársku knihu v troch mestách - Kultúra Moderátor Martin Pyco Rausch nedávno vydal svoju vlastnú kuchársku knihu Moje jedlo, ktorú už predstavil v niekoľkých kníhkupectvách. V turné bude pokračovať v stredu 31.
Moderátor Martin "Pyco“ Rausch nedávno vydal svoju vlastnú kuchársku knihu Moje jedlo, ktorú už predstavil v niekoľkých kníhkupectvách. V turné bude pokračovať v stredu 31. októbra o 18:00, kedy svoju knihu priblíži ľuďom na besede spojenej s autogramiádou v bratislavskom kníhkupectve Martinus.sk. V novembri sa ukáže v kníhkupectvách Martinus.sk v Žiline (6. novembra) a Nitre (22. novembra). Agentúru SITA o tom informovala Jana Šlinská z kníhkupectva Martinus.sk.
Zbierka receptov Moje jedlo obsahuje osemdesiat pokrmov, ktoré moderátor vymyslel, alebo sa nimi nechal inšpirovať pri cestovaní. "Sú tam aj mnohé tradičné recepty z talianskej, španielskej či gréckej kuchyne, ktoré som posunul tak, aby sa dali pripraviť aj u nás a ako chutia mne,“ charakterizoval Pyco svoju knihu. Na publikácii pracoval takmer desať mesiacov, pričom si ju napísal, nafotil a dokonca aj vydal sám. "Ak by som sa snažil nájsť vydavateľa, už by to bola práca a nie zábava,“ povedal pri predstavení knihy.
Pyco pôvodne plánoval zväzok desiatich receptov pre priateľov a rodinu ako vianočný darček. Keďže to do sviatkov nestihol, rozhodol sa svoje obľúbené recepty vydať knižne. "Najväčšou odmenou pre mňa bude, keď k vareniu inšpirujem aj takých ľudí, ktorí bežne nevaria,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA moderátor, ktorý sa stal známym zásluhou moderovania šou Slovensko hľadá SuperStar.
Recepty sú až na pár jedál z rýb výlučne bezmäsité a pomerne jednoduché. Časť z predaja každého výtlačku podporí rodiny s autistickými členmi a združenie MačkySOS. "Chcem združeniam, s ktorými spolupracujem, pomôcť aj inak ako mediálne. Viem ako sú na tom finančne zle a z roka na rok je to horšie,“ vysvetlil svoj zámer. V knihe obsiahol recepty od predjedál, polievok, hlavných jedál a šalátov až po dezerty.
Zdroj: SITA
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies