Minimálna mzda v budúcom roku stúpne na 337,70 eura

NETKY.SK • 10 Október 2012, 12:18 • 2 min
Minimálna mzda v budúcom roku stúpne na 337,70 eura

Minimálna mzda v budúcom roku stúpne na 337,70 eura - Slovensko Minimálna mzda dosiahne na budúci rok 337,70 eura. V porovnaní s tohtoročnou tak stúpne o 10,50 eura, keďže má podľa rezortu práce odrážať zámer zachovať podiel medzi mesačnou minimálnou a pr

slovakia

left justify in out

img

Minimálna mzda dosiahne na budúci rok 337,70 eura. 

V porovnaní s tohtoročnou tak stúpne o 10,50 eura, keďže má podľa rezortu práce odrážať zámer zachovať podiel medzi mesačnou minimálnou a priemernou mzdou na úrovni aspoň 40 %. Na svojom dnešnom rokovaní o tom rozhodli vládni ministri.

Tento návrh rastu o 3,2 % diskutoval šéf rezortu práce Ján Richter (Smer-SD) aj so sociálnymi partnermi, avšak aj napriek jeho snahe ich presvedčiť, nezískal ich jednotný súhlas. Zásadný nesúhlas prejavili zamestnávatelia, Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) zase presadzovalo 2,2-% rast a odborári chceli vyšší rast, avšak nakoniec sa stotožnili s návrhom ministerstva.

"Vnímame to ako veľmi zlé opatrenie," konštatoval v septembri šéf Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR Rastislav Machunka. Upozornil, že konsolidačný balíček spolu so Zákonníkom práce zásadne zhoršia podnikateľské prostredie, čo ešte zhorší rast minimálnej mzdy."Zvýši sa tým miera nezamestnanosti dlhodobo nezamestnaných," dodal.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies