Dnes na večeru pripravíme zapečenú tekvicu. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 800 g tekvice, 200 g hladkej múky, 3 vajíčka, 2 dcl mlieka, 1 kyslú smotanu, 150 g nastrúhaného syra, olej na vyprážanie, soľ, Príprava Tekvicu očistíme, pokrájame na plátky a osolíme
Suroviny pre 4 osoby:
800 g tekvice, 200 g hladkej múky, 3 vajíčka, 2 dcl mlieka, 1 kyslú smotanu, 150 g nastrúhaného syra, olej na vyprážanie, soľ,
Príprava:
Tekvicu očistíme, pokrájame na plátky a osolíme. Z múky, vajec, mlieka, 1 PL oleja a trošku soli si pripravíme cestíčko, v ktorom tekvicu obalíme a vypražíme na oleji. Potom tekvicu uložíme na plech, posypeme syrom, zalejeme smotanou a zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies