V nedeľu si upečieme múčnik s egrešmi. Gurmán Suroviny 150 g BeBe keksov, 150 g rastlinného tuku, 100 g cukru, 1 vajce, štipku škorice, kôru z ½ citrónu, 100 g mletých orechov, 130 g polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, 400 g egrešov, 2 PL ríbezľovú marme
Suroviny:
150 g BeBe keksov, 150 g rastlinného tuku, 100 g cukru, 1 vajce, štipku škorice, kôru z ½ citrónu, 100 g mletých orechov, 130 g polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, 400 g egrešov, 2 PL ríbezľovú marmeládu,
Príprava:
BeBe keksy rozdrvíme, pridáme zmäknutý tuk, cukor, kôru z citróna, škoricu, prášok do pečiva, múku a vypracujeme cesto. 2/3 cesta uložíme do okrúhlej vymastenej a múkou vysypanej formy. Potrieme marmeládou a uložíme očistené egreše. Z 1/3 cesta urobíme na koláč mriežku. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme. Teplé potrieme znovu lekvárom a posypeme orechmi.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies