Prezident Vladimir Putin navštívil Teherán

NETKY.SK • 3 November 2017, 06:00 • 2 min
Prezident Vladimir Putin navštívil Teherán

TEHERÁN - Na stretnutí prediskututovali situáciu v Sýrii, a tiež situácia okolo iránskeho jadrového programu, informovali v Kremli.

slovakia

left justify in out

Prezident sa stretol s prezidentom Iránu Hassan Rouhani, zvlášť sa stretol Putin aj s lídrom Azerbajdžanu Iľchamom Alijevym.

 

"V rograme je pripravené trojstranné stretnutie lídrov, kde sa budú prerokovávať otázky ekonomickej spolupráce," podčiarkol Peskov. Taktiež témami rozhovorov boli infraštruktúrne projekty, a aj výstavba železničneho krídla západnej trasy "Sever-Juh". Veľa tém pre spoluprácu v energetickej sfére.

 

Rusko, Azerbajdžan a Irán majú záujem v spoločnom výskume a záujem o prírodné suroviny v Kaspickom mori. Bude sa rokovať o možnosti vytvorenia Energomostu Rusko-Azerbajdžan-Irán, ktorý prepojí elektroenergetické systémy troch krajín. Jednou z hlavných tém rozhovoru lídrov Ruskej Federácie, Azerbajdžanu a Iránu bola koordinácia spoločných síl v boji s terorizmom a extrémizmom, obchodom s drogami a transportným kriminálom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies