Dopravný podnik Bratislava varuje pred podvodníkmi, manipulujú s multifunkčnými automatmi

NETKY.SK • 3 November 2017, 09:18 • 2 min
Dopravný podnik Bratislava varuje pred podvodníkmi, manipulujú s multifunkčnými automatmi

BRATISLAVA - Dopravný podnik Bratislava (DPB) zaznamenal problémy s podvodníkmi manipulujúcimi s výdajným miestom multifunkčných automatov.

slovakia

left justify in out

Obohatiť sa chcú totiž na cestujúcich, ktorí si kupujú za hotovosť cestovné lístky.

 

Podvodníci upchávajú podľa podniku na multifunkčných automatoch výdajný otvor na mince predmetmi, ktoré zabraňujú, aby cestujúcemu automat výdavok vyplatil. "Tí cestujúci, ktorí si to nevšimnú, svoj výdavok naspäť nedostanú. V domnienke, že im ho automat nevrátil, opustia priestor pri automate a výdavok si vezmú podvodníci," priblížil DPB.

 

Ten spolu so servisnou spoločnosťou, ktorá sa o multifunkčné automaty stará už testuje riešenia, ktoré by mali zabrániť fyzickému zablokovaniu otvoru na výdavok mincí. "DPB apeluje na zvýšenú pozornosť cestujúcej verejnosti, aby pri výdavku v automate vždy skontrolovali, či otvor nie je fyzicky upchatý a vzali si svoju vrátenú hotovosť," uviedol podnik.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnišová Lucia
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies