Beblavý: Slovensko má šancu dostať sa zo zakliatia populizmu

NETKY.SK • 5 November 2017, 13:04 • 2 min
Beblavý: Slovensko má šancu dostať sa zo zakliatia populizmu

BRATISLAVA - Slovensko má šancu dostať sa z dlhého zakliatia populizmu. Uvádza sa to vo vyhlásení poslanca Miroslava Beblavého k výsledkom sobotňajších volieb do orgánov Vyšších územných celkov "V SPOLU máme nádej, že v parlamentných voľbách môže prísť skutočná zmena pre celé Slovensko," zdôraznil Beblavý.

slovakia

left justify in out

Vznikajúci politický subjekt SPOLU - občianska demokracia podľa poslanca nasadil do volieb deväť kandidátov na poslancov, pričom piati vo voľbách uspeli. „Nezávislí a opoziční kandidáti dokázali zmobilizovať svojich voličov k zmene, čo sa prejavilo na vynikajúcom výsledku,“ uzavrel Beblavý.

Podľa neoficiálnych výsledkov získala pravicová koalícia županov v Trnavskom kraji (Jozef Viskupič), Žilinskom kraji (Erika Jurinová), Prešovskom kraji (Milan Majerský), Košickom kraji (Rastislav Trnka), ako aj v Bratislavskom (Juraj Droba). Ján Lunter s podporou koaličných i opozičných strán zvíťazil v Banskobystrickom kraji. Svoje posty obhájili dvaja predsedovia – Jaroslav Baška v Trenčianskom kraji a Milan Belica v Nitrianskom. Obaja mali podporu koalície Smer-SD, SNS, Most-Híd. Na voľbách sa zúčastnilo 29,95 percenta voličov, teda 1 348 114 občanov. Je to doteraz najvyššia účasť v takýchto voľbách, pred štyrmi rokmi k volebným urnám prišlo 20,11 percenta voličov. Najviac voličov prišlo v sobotu k volebným urnám v Banskobystrickom kraji, a to 40,29 percenta. Naopak, najmenej voličov prišlo k volebným urnám v sobotu v Trnavskom kraji, hlasovať tu bolo 24,74 percenta voličov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies