Premiéru v NHL zažije český rozhodca!

NETKY.SK • 16 November 2017, 14:41 • 2 min
Premiéru v NHL zažije český rozhodca!

NEW YORK - Je to taký malý zázrak, komentoval nomináciu Libor Suchánek.

slovakia

left justify in out

Už dnes absolvuje debut v zámorskej hokejovej NHL český čiarový rozhodca Libor Suchánek. Stane sa prvým Čechom, ktorý povedie súboj kanadsko-americkej profiligy. Od vedenia súťaže dostal dôveru v zápase New York Islanders - Carolina Hurricanes. V minulosti dostali v NHL šancu ďalší dvaja Európania - Švéd Marcus Vinnerborg a Rus Jevgenij Romasko. Informácie priniesla česká verzia oficiálneho webu NHL.

 

Suchánek pôsobil niekoľko sezón ako čiarový rozhodca v českých súťažiach. V roku 2016 sa predstavil v príprave na Svetový pohár a neskôr aj v zámorskej AHL. Pred aktuálnou sezónou podpísal dvojcestný kontrakt s NHL a po viacerých prípravných zápasoch a stretnutiach v nižšej súťaži sa stane prvým českým rozhodcom v tejto súťaži. 

 

"NHL nikdy nebola môj sen, pretože som netušil, že by som sa do nej mohol dostať. Skôr by som povedal, že pre českého rozhodcu je to taký malý zázrak," povedal 28-ročný arbiter.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies