Dnes na večeru pripravíme írsky guláš.
Suroviny pre 4 osoby:
60 dkg jahňacieho mäsa, 60 dkg zemiakov, 2 ks mrkvy, 1 cibuľu, 0,5 l čierneho piva, 0,5 l vývaru, 2 PL masla, 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, tymian, cesnak, petržlenovú vňať,
Príprava:
Mäso, zemiaky, cibuľu pokrájame na kocky, mrkvu na kolieska. Na oleji opražíme mäso, pridáme 5 strúčikov nakrájaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, tymian, trochu piva, trochu vývaru a udusíme. Medzi tým na masle asi 20 minút opekáme cibuľu, mrkvu a zemiaky. Pridáme k mäsu, podľa potreby podlievame, dodusíme do mäkka a dochutíme. Podávame s chlebom.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies