Snemovňa schválila zákon, sprísňujúci sankcie proti Bielorusku

NETKY.SK • 22 December 2011, 06:50 • 2 min
Snemovňa schválila zákon, sprísňujúci sankcie proti Bielorusku

Snemovňa schválila zákon, sprísňujúci sankcie proti Bielorusku

slovakia

left justify in out

img

Americká Snemovňa reprezentantov schválila v utorok návrh zákona, ktorý sprísňuje sankcie proti Bielorusku a vyzýva na prepustenie všetkých politických väzňov v bývalej sovietskej republike.
Návrh zákona, ktorý schválil Senát už minulý týždeň, odhlasovala snemovňa jednomyseľne. Teraz pôjde na podpis k prezidentovi Barackovi Obamovi.
Legislatíva rozširuje zoznam bieloruských predstaviteľov so zákazom udelenia víz a tiež finančné sankcie, ktoré zahŕňajú už aj bezpečnostných predstaviteľov zúčastňujúcich sa na tvrdých zásahoch proti ľuďom, protestujúcim proti sporným voľbám z decembra 2010. Zvíťazil v nich autoritársky prezident Alexander Lukašenko a opäť sa ujal prezidentského úradu.
Návrh zákona tiež vyzýva Medzinárodnú hokejovú federáciu, aby pozastavila plány na uskutočnenie majstrovstiev sveta v hokeji v roku 2014 v bieloruskom hlavnom meste Minsk, pretože Lukašenkov režim plánuje využiť udalosť na legitimizovanie svojej nespravodlivej vlády.
Lukašenko potláča opozíciu a nezávislé médiá od roku 1994, keď sa stal lídrom bývalej sovietskej republiky.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies