Dnes na večeru pripravíme hŕstkovú polievku.
Suroviny:
1 hrsť fazule, hrachu, šošovice, 1 cibuľa, 1 mrkva, 2 väčšie zemiaky, 1 PL hladkej múky, 2 väčšie zemiaky, 1 PL hladkej múky, soľ, olej, vegeta, mleté čierne korenie.
Príprava:
Strukoviny necháme napučať samostatne vo vode asi 1 hodinu. Scedíme a dáme spolu variť. Pridáme nakrájané zemiaky, soľ, vegetu, mleté čierne korenie. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a mrkvu, zaprášime múkou, zalejeme asi 1 dcl vody a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Povaríme. Podávame posypanú petržlenovou vňaťou a s čerstvým chlebom.
Čas prípravy: 2 hodiny
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies