Dnes na večeru pripravíme langoše.
Suroviny pre 4-6 osôb:
1 kg hladkej múky, soľ, 1 kocka droždia, 1 hrnček vlažnej vody, 1 kocka cukru, olej na vyprážanie
Príprava:
Z ½ hrnčeka vlažnej vody, cukru, trošku soli a droždia si pripravíme kvások. Po vykysnutí ho nalejeme do preosiatej múky, pridáme ostatnú vodu, vypracujeme vláčne cesto. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Potom naolejovaným rukami odtŕhame z cesta a vyformujeme langoš, ktorý vyprážame z oboch strán na horúcom oleji. Langoše podávame s cesnakom, kečupom, nastrúhaným syrom, kyslou smotanou... Cesnakový sa výborne hodí aj k mliečnym polievkam.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies