Zavárame baranie rohy a feferónky. Gurmán Baranie rohy.
Baranie rohy.
Zo 4 l vody, 1 l octu, 300 g kryštálového cukru, 1 KL soli, 50 tabletiek umelého sladidla uvaríme nálev. Na dno pohára dáme 1 KL oleja, 3 zrnká čierneho korenia, 1 zrnko nového korenia a bobkový list. Naukladáme umyté baranie rohy, zalejeme teplým nálevom, poháre uzatvoríme a sterilizujeme 30 minút pri 85°C.
Feferónky.
Zaváranie feferónov je veľmi jednoduché. Nakladač na zeleninu uvaríme podľa návodu a necháme vychladnúť. Feferónky umyjeme, dáme do pohárov, zalejeme pripraveným nálevom, uzatvoríme a sterilizujeme 30 minút pri 85 °C.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies