Zavárame lečo a pripravujeme paprikovú pomazánku.
LEČO:
Je viacej spôsobov na prípravu leča, no aby ste zachovali čerstvosť a chuť zeleniny, odporúčame Vám jednoduchý recept. Potrebujete 2/3 papriky a 1/3 paradajok. Papriku očistíme nakrájame na pásiky. Paradajky sparíme horúcou vodou, zbavíme šupky a pokrájame na kocky. Všetko spolu zmiešame, posypeme soľou a necháme chvíľu odstáť. Zelenina si pustí šťavu. Naložíme do pohárov (aj so šťavou), dobre uzavrieme a sterilizujeme 5 minút pri 80°C.
PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA:
Suroviny: 1 kg červenej papriky, 1 kg paradajok, 0,5 kg cibule, 1 hlavičku cesnaku, 300 g plnotučnej horčice, 300 ml oleja, 70 g soli, 100 g cukru, 6-7 feferónov,
Príprava: Papriku, paradajky, cibuľu, cesnak, feferóny očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme ostatné uvedené suroviny, dáme do hrnca a všetko spolu varíme si 25-30 minút. Hotovú zmes necháme vychladnúť, naložíme do pohárikov, uzatvoríme a sterilizujme 10 minút pri 80°C. Je výborná na hrianky.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies