Polícia zatkla piatich mužov za spálenie napodobeniny Grenfell Tower

NETKY.SK • 6 November 2018, 15:33 • 2 min
Polícia zatkla piatich mužov za spálenie napodobeniny Grenfell Tower

LONDÝN - Londýnska polícia zatkla piatich mužov v súvislosti s videom, na ktorom je vidieť pálenie kartónovej napodobeniny vežiaku Grenfell Tower.

slovakia

left justify in out

Metropolitná polícia v utorok uviedla, že muži sa prihlásili na polícii v pondelok neskoro večer a zatkli ich pre podozrenie z priestupku voči verejnému poriadku po tom, ako údajne vytvorili napodobeninu vyhoreného londýnskeho mrakodrapu.

 

Mužov vo veku od 19 do 55 rokov zobrali do väzby, informovala agentúra AP. Tí, ktorí prežili vlaňajší požiar v tomto londýnskom obytnom dome, vyjadrili nad videom znechutenie. Požiar si vyžiadal životy 72 ľudí. Na videu je vidieť podpálenie veľkého modelu označeného ako Grenfell Tower s papierovými postavami v oknách.

 

Khadijah Mamudu, ktorého matka a mladší brat unikli požiaru zo 14. júna 2017, označil spálenie modelu vežiaka za "podlý čin". Spálenie napodobeniny Grenfell Toweru kritizovala aj britská premiérka Theresa Mayová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies