BRATISLAVA – Mikrovlnná rúra je najrýchlejší spôsob na ohriatie jedla v domácnostiach. Keď prídeme po ťažkom dni vyčerpaní domov a chceme si dať niečo teplé ale nečakať kým sa nám to zohreje na sporáku, ideálnym kuchynským pomocníkom je práve mikrovlnka. Zaujíma nás ale samozrejme obsah nádoby, ktorú ideme zohriať. Rozmýšľali ste ale aj nad tým, že nie každá nádoba alebo riad môže ísť do mikrovlnky? Pokiaľ si nie ste istí, tak ponúkame niekoľko zaručených tipov.
Mikrovlnná rúra je zariadenie tepelnú úpravu jedál pomocou mikrovĺn. Ohrievať je možné len látky obsahujúce vodu. Ohrievanie vzniká v dôsledku rozkmitania molekúl vody vplyvom mikrovlnného žiarenia.
Neuveriteľné, čo všetko sú ľudia schopní dávať do mikrovlnky. Určite ste počuli o prípadoch z USA, kedy nejeden z obyvateľov umiestnil do mikrovlnnej rúry svojho domáceho miláčika, aby po kúpaní rýchlejšie vyschol. Asi netreba zdôrazňovať, že nič živé do mikrovlnky nepatrí.
Okrem už spomenutého tam nesmieme ohrievať:
Vajcia
Plastové obaly od jogurtov
Ovocie
Omáčky bez ochranného veka
Plastové nádoby
Alobal
Riad s kovovým náterom
Pokiaľ si budete dávať pozor a vyvarujete sa týchto obalov, nemusíte sa obávať dymiacej, alebo prskajúcej mikrovlnky. Je úplne normálne, že pri dnešnom štýle plnom zhonu a napätia sa môže stať aj to, že vložíte do mikrovlnky niečo z vyššie spomenutých príkladov. Všetci sme len ľudia a nikto múdry z neba nespadol.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies