BRATISLAVA - Vajíčková polievka sa dá urobiť na 100 rôznych spôsobov. Skúste náš tip.
Suroviny:
1 liter zeleninový vývar, 1 PL maslo, 1 PL hladká múka, 4 ks vajce, podľa chuti mletá rasca, podľa, chuti mletá červená paprika, podľa chuti soľ, podľa chuti pažitka, podľa chuti jarná cibuľka
Postup:
Do hrnca si dáme múku a na sucho ju opražíme. Pridáme maslo a pripravíme si zápražku. Podľa chuti pridáme mletú rascu a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zápražky pridáme mletú červenú papriku, premiešame a pomaly zalejeme vývarom. Vajíčka si v miske rozmiešame a pomaly prilejeme do hrnca. Osolíme a necháme cca 15 až 20 minút variť. Nakoniec do polievky pridáme nasekanú pažítku a jarnú cibuľku a môžeme podávať.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies