BRATISLAVA - Karfiol patrí medzi zeleninu s množstvom vitamínov, je chutný a možno ho pripraviť na veľa spôsobov. Vyskúšali ste už karfiolovú krémovú polievku?
Potrebné suroviny: 250 g karfiolu, 500 g očistených a na kocky nakrájaných zemiakov, 1 L vody, 2 PL vegety, 2 ČL kryštálového cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 100ml smotany na šľahanie, 100g kyslej smotany
Príprava receptu:
Karfiol rozoberieme na ružičky, spolu so zemiakmi dáme do hrnca, zalejeme vodou, posypeme vegetou a varíme do mäkka cca 20 minút. Potom zeleninu rozmixujeme. Do rozmixovanej polievky pridáme citrónovú šťavu, cukor a obe smotany, privedieme do varu a hneď odstavíme, naberieme na taniere a ozdobíme cibuľkou a paprikou.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies