BRATISLAVA - Lahodná krémová polievka ako stvorená pre milovníkov voňavého zeleru.
Suroviny:
300 g zeler, 1 ks zemiak, 1 ks cibuľa, 25 g maslo, 700 ml zeleninový vývar / kurací vývar, 50 ml
smotana na šľahanie, 1 štipka kurkuma, podľa chuti soľ, podľa chuti mleté čierne korenie
Postup:
Zeler a zemiak ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. V hrnci roztopíme maslo a opečieme na ňom cibuľku. Potom pridáme zeler a zemiak, osolíme, okoreníme a krátko opečieme. Zalejeme vývarom a varíme cca 10 minút. Následne polievku rozmixujeme do hladka a primiešame smotanu na šľahanie. Krátko povaríme, môžeme pridať ešte štipku kurkumy a odstavíme. Polievku rozdelíme do tanierov - môžeme ozdobiť napríklad smotanou a korením - a ihneď podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies