BRATISLAVA - Dobré rezne nemusia byť stále vyprážené. Skúste tieto delikátne kúsky upiecť v rúre.
Suroviny:
2 ks kuracie prsia, 100 g hladká múka, 2 ks vajce, 2 PL grécky jogurt, 1 PL dijonská horčica, 200 g
strúhanka, 2 PL olej, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Prsia opatrne narežeme na dva až tri tenké rezníky a päsťou ich jemne naklepeme, aby boli čo najtenšie. Pripravíme si tri misky na trojobal. Prvá miska – hladká múka. Druhá miska – rozšľahané vajcia, jogurt, horčica, štipka soli a čierne korenie. Tretia miska – strúhanka. Rezne potom obalíme v múke, vajíčkovej zmesi a strúhanke. Pre chrumkavejšiu a hrubšiu krustu môžeme obaľovanie vo vajíčku a strúhanke zopakovať. Obalené mäsko uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, zľahka pokvapkáme olejom a pečieme do zlatohneda cca 30 minút. V polovici pečenia rezne obrátime. Rezne podávame s vareným zemiakmi či čerstvým šalátom.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies