Kuracie rezne v horčicovo – jogurtovej kruste

NETKY.SK • 14 Február 2019, 07:00 • 2 min
Kuracie rezne v horčicovo – jogurtovej kruste

BRATISLAVA - Dobré rezne nemusia byť stále vyprážené. Skúste tieto delikátne kúsky upiecť v rúre.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

2 ks kuracie prsia, 100 g hladká múka, 2 ks vajce, 2 PL grécky jogurt, 1 PL dijonská horčica, 200 g
strúhanka, 2 PL olej, soľ, mleté čierne korenie

 

 

Postup:

 

Rúru rozohrejeme na 180 °C. Prsia opatrne narežeme na dva až tri tenké rezníky a päsťou ich jemne naklepeme, aby boli čo najtenšie. Pripravíme si tri misky na trojobal. Prvá miska – hladká múka. Druhá miska – rozšľahané vajcia, jogurt, horčica, štipka soli a čierne korenie. Tretia miska – strúhanka. Rezne potom obalíme v múke,  vajíčkovej zmesi a strúhanke. Pre chrumkavejšiu a hrubšiu krustu môžeme obaľovanie vo vajíčku a strúhanke zopakovať. Obalené mäsko uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, zľahka pokvapkáme olejom a pečieme do zlatohneda cca 30 minút. V polovici pečenia rezne obrátime. Rezne podávame s vareným zemiakmi či čerstvým šalátom.

 

Prajeme dobrú chuť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp


Autor: Katka Štefunková



Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies