BRATISLAVA - Šišky sú vždy dobrota, ktorou pohrdne len málokto. Dajú sa pripraviť na veľa spôsobov s použitím rôznych surovín. My sme vyskúšali túto dobrotu obohatiť o cottage cheese.
Suroviny:
150 g hladká múka, 1/4 ČL, soľ, 1 ks vajce, 30 g kryštálový cukor, 1 ČL vanilkový extrakt, 1 PL rum, 300 g cottage cheese, 1 ČL sóda bikarbóna, 1 ČL vínny ocot, olej alebo bravčová masť na vyprážanie, práškový a vanilkový cukor na posypanie
Postup:
Pripravíme si dve misky. V jednej si zmiešame múku so soľou. V druhej vajíčko s kryštálovým cukrom, vanilkovým extraktom a rumom. Do druhej misky s vajíčkovou zmesou primiešame cottage cheese. V menšej miske si zmiešame sódu bikarbónu s vínnym octom a následne primiešame do zmesi.
Nakoniec do druhej misky pridáme aj pripravenú múku so soľou a vypracujeme cesto. Z pripraveného cesta formujeme guličky, ktoré následne vyprážame v rozhorúčenom oleji do zlatista. Vypražené šišky zbavíme prebytočného oleja (pomocou kuchynských papierových utierok), poprášime zmesou práškového a vanilkového cukru a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies