BRATISLAVA - Sladký kuskus bude pôžitkom na raňajky, desiatu alebo olovrant.
Suroviny:
120 g kuskus, 1 KL škorica, 1 štipka, soľ, 1/2 ks, citrón, 180 ml voda, 2 PL maslo, 2 PL med, 250 g hrudkovitý tvaroh, 1 hrsť, mandle, 1 hrsť zmes sušeného ovocia
Postup:
Dáme si zohriať vodu. Kuskus odvážime a vysypeme na dno sklenenej misky. Na kuskus nastrúhame kôru z polovice citróna, pridáme škoricu a štipku soli. Premiešame. Zalejeme vriacou vodou (mala by byť zhruba 1 cm nad povrchom kuksusu), zakryjeme vrchnákom alebo potravinárskou fóliou a necháme 10 minút odpočívať. Medzitým si nadrobno nasekáme mandle a ak treba aj sušené ovocie. Maslo rozpustíme a premiešame s tvarohom, medom a pár kvapkami citróna. Po 10 minútach kuskus prekypríme vidličkou a zamiešame doň tvarohovú zmes, mandle i ovocie. Ochutnáme a prípadne dosladíme medom.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies