BRATISLAVA - Jednoduchá, rýchla a chutná polievka z čerstvých šampiňónov.
Suroviny:
300 g šampiňóny, 1 ks cibuľa, 3 strúčiky cesnak, 250 ml smotana na šľahanie, 500 ml plnotučné mlieko, 1 PL hladká múka, podľa chuti soľ, podľa chuti mleté čierne korenie, podľa chuti hubové korenie, maslo, pažitka
Postup:
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na rozhorúčenej panvici s maslom opražíme cibuľu s cesnakom. Potom pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny. Posolíme a necháme cca 5 minút dusiť. Huby zalejeme mliekom, podľa chuti okoreníme a povaríme 5 až 10 minút. V smotane rozmiešame múku a za stáleho miešania prilejeme do polievky. Krátko povaríme. Nakoniec zľahka rozmixujeme tyčovým mixérom tak, aby nám v polievke zostali aj kúsky húb. Polievku rozdelíme do hlbokých tanierov, posypeme nasekanou pažítkou a podávame s čerstvým pečivom.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies