BRATISLAVA - Hrášok obsahuje veľa vitamínov, tak prečo si z neho nespraviť niečo chutné?
Potrebné suroviny: 400g konzerva hrášku, 3 zemiaky, 1 cibuľa, 3ks zeleninový bujón,soľ, vegeta, smotana na varenie, 2 PL hladká múka
Príprava receptu: Na masle si osmažíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, sterilizovaný hrášok, osmažíme cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme pokiaľ hrášok a zemiaky nezmäknú. Všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie. Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou.
Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies