BRATISLAVA - Takáto vegetariánska a chutná alternatíva vás čaká len po pár minútach strávených pri hrnci.
Suroviny:
1.5 hrnčeka ryža na rizoto, 2 dl biele víno, 5 hrnčekov zeleninový vývar, 2 PL olivový olej, 1 PL maslo, 1 ks cibuľa, 1 ksm malý zeler, 4 hrste baby špenát, 1/2 hrnčeka strúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Maslo a olivový olej rozpustíme v hlbšej panvici. Pridáme nadrobno posekanú cibuľku a zeler a opražíme do sklovita. Pridáme ryžu a miešaním ju necháme dobre obaliť v oleji. Pridáme víno a necháme ho odpariť. A začneme prilievať vývar po naberačkách. Vždy keď sa odparí a vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu naberačku a takto pokračujeme zhruba 20 minút, kým nebude rizoto kašovitej konzistencie a ryža mäkká. Odstavíme z plameňa a primiešame lístky špenátu a strúhaný parmezán. Osolíme a okoreníme podľa chuti a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies