BRATISLAVA - Kalerábová polievka je vhodná pre veľkých aj malých. Vyskúšajte ju a neoľutujete.
Potrebné suroviny: 2 kaleráby, 1 menšia cibuľa, 1PL hladkej múky, 1PL oleja, soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie a vegeta, 3 zemiaky
Príprava receptu: Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, poprášime múkou a opražíme. Zalejeme vodou a dôkladne rozmiešame.
Pridáme nastrúhaný kaleráb a prípadne aj zemiaky. Posolíme, pokoreníme, pridáme rascu a varíme.
Vaječná kvapkaná závarka: 1 vajce, 2PL mlieka, 2PL hrubej múky, štipka soli. Všetko rozšľaháme aby vzniklo stredne husté cestíčko.
Cestíčko lejeme cez vidličku do uvarenej, vriacej polievky a povaríme 2 minúty. Hotovú polievku dochutíme vegetou a petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies