Šampiňóny plnené bryndzou a medvedím cesnakom

NETKY.SK • 3 Apríl 2019, 07:00 • 2 min
Šampiňóny plnené bryndzou a medvedím cesnakom

BRATISLAVA - Plnené šampiňóny s bryndzou a medvedím cesnakom sú rýchlym receptom, vhodným ako predjedlo, ale ak ho skombinujete s hriankami, poslúži aj ako hlavný a veľmi chutný chod.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

60 g bryndze, 60 g smotanovej nátierky, kurkumu, väčšie šampiňóny, paradajky, mmedvedí cesnak, ¼ cibule, chlebík

 

Postup:

Zo šampiňónov vyberieme nožičky a hlavičky opláchneme. Je lepšie kúpiť hríbiky so širšími a väčšími hlavičkami, lepšie sa prepečú. Umyjeme si zeleninu. Pokrájame si štvrťku paradajky a cibuľe na drobučké kocky, podobne aj medvedí cesnak. Zmiešame bryndzu so smotanovou nátierkou, primešame zeleninku a pridáme štipku kurkumy. My sme pridali aj štipku korenia na tofu. Soľ sme vynechali, keďže bryndza je slaná, ale, samozrejme, záleží, ako veľmi ste zvyknutí soliť. Postupne naplníme jednotlivé šampiňóny a ozdobíme ich plátkom paradajky. Pečieme ich asi 15 / 20 min na plechu alebo v zapekacej mise, rátajte s tým, že hríbiky pustia šťavu.

 

Prajeme dobrú chuť!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp


Autor: Katka Štefunková



Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies