BRATISLAVA - K Veľkej noci patria aj tradičné veľkonočné špeciality. Na sviatočných stoloch väčšinou nechýbajú „zdravé“ pochúťky ako údené mäso, majonézový šalát, baránok či rôzne koláče. Veľkonočné sviatky však netrvajú len jeden deň, ak by ste preto chceli zaexperimentovať a prekvapiť svojich blízkych niečím novým. Jednoduché recepty vás potešia chutným jedlom, ktorým určite očaríte svoje okolie.
Suroviny:
8 ks vajcia uvarené na tvrdo, 2 ks jablká nakrajané na kocky, 1 ks cibuľa nasekaná nadrobno, 2 ks uhorky kyslé nakrájané na kolieska, 100 g (alebo majonéza), smotana kyslá, 2 PL
šťava citrónová, 1/2 CL korenie karí, soľ, 100 g jogurt biely, korenie čierne mleté
Postup:
Kyslú smotanu alebo majonézu zmiešame s jogurtom, citrónovou šťavou (môžete okysliť aj šťavou z nakladaných uhoriek), kari korením, soľou a mletým čiernym korením. Do misy nakrájame vajíčka, pridáme jablká, cibuľu, uhorky, zalejeme pripravenou zálievkou, premiešame a necháme trochu odpočívať v chladničke, aby sa nám chute dobre spojili.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies