Britský tím Sky má nového hlavného sponzora

NETKY.SK • 1 Máj 2019, 17:26 • 2 min
Britský tím Sky má nového hlavného sponzora

LEEDS - Fanúšici cyklistických pretekov si už onedlho budú musieť zvyknúť na nový názov prestížneho tímu Sky. jeho nástupcom sa má stať chemická spoločnosť Ineos.

slovakia

left justify in out

S nástupcom nového sponzora cyklistického tímu sa nakoniec zmení aj jeho názov. Po novom sa nám už bude predstavovať ako Team Ineos. 

 

"Ineos, ktorý sa neteší dobrému menu medzi ochrancami prírody, oficiálne predstavili v stredu v Lintone. Miesto konania prezentácie oznámili až na poslednú chvíľu," informuje agentúra dpa.

 

Firma miliardára Jima Ratcliffa podporí tím okolo štvornásobného šampióna Tour de France Chrisa Frooma a aktuálneho víťaza prestížneho podujatia Gerainta Thomasa ročným príspevkom vo výške 36 miliónov eur.

 

 

Ochranári protestujú v súvislosti s Ineosom hlavne proti metóde hydraulického štiepenia, tzv. frakovania, ktorú spoločnosť používa pri ťažbe ropy a zemného plynu. "Frakovanie by sme nepoužívali, keby bolo nebezpečné. Iba pumpujete vodu do podzemia," reagoval v stredu Ratcliffe.

 

 

Team Ineos sa predstaví už vo štvrtok na pretekoch Okolo Yorkshire. "Začína nová vzrušujúca kapitola," povedal šéf stajne David Brailsford.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies