BRATISLAVA - Keďže je dnes tretí zápas našich v hokeji na MS Sveta, ktoré sa odohráva na Slovensku v tomto prípade tento zápas konkrétne v Košiciach. Hráme s Kanadou. Viacero z nás bude hokej sledovať z pohodlia domova s priateľmi. Preto treba prichystať pevné nervy a niečo pod zub.
Tento recept robila moja babička a keďže som gurmán pamätám si ho od malička. Nie je to nič zložité. Ide o pečienku na „židovský spôsob“. Takže som ráno kúpil v tomto prípade kačaciu pečienku, môžete použiť aj husaciu u jedného známeho, nebudem menovať kým si nezaplatí PR ! To bol vtip. No a nápad bol na svete. Samozrejme čerstvú chladenú, to je najdôležitejšie pri príprave dokonalých pokrmov. Doma som mal husaciu masť vo fľaške tú som použil. Najlepšie je ale použiť kačacie či husacie sadlo tiež chladené. Pokrájate, dáte vypiecť masť a precedíte. Ešte vám ostanú aj oškvarky.
Suroviny:
Husacia / kačacia pečienka čerstvá
Husacia / kačacia masť, alebo sadlo
Čierne korenie
Červená paprika
Cesnak
soľ
Príprava:
Pečienku umyjete. Pripravíte si sadlo, alebo masť do hrnca. Taký hrniec, aby sa vám tam zmestila pečienka.
POZOR pečienku vkladáte našpikovanú do masti, ktorá je vlažná v žiadnom prípade horúca. Inak sa Vám urobí na pečienke kôrka. Túto chybu som aj po upozornení mojej mami urobil presne dnes. Ale zachránil som to tak, že som ju rýchlo vybral a počkal, kým sa masť dostane na nižšiu teplotu. Potom som ju tam vložil opäť. No a čím ju prešpikujete? Jednoduché. Zmiešate lyžičku soli, čierne korenie, červenú papriku a cesnak do kopy.
Špáradlom urobíte menšie otvory a natlačíte prstom do vnútra. A je to hotové. Jedna rada na záver z cesnaku po očistení vyberte stredy. Je to lepšie. Pečienku pečieme v hrnci s masťou cca 20 minút. A je to hotové, zápas sa môže začať.
Takže chlapci poďme na to!!! My s pečienkou a vy na ľade!!!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies