Rusi sú bronzoví, proti Čechom však dokázali vyhrať až v nájazdoch

NETKY.SK • 26 Máj 2019, 18:37 • 3 min
Rusi sú bronzoví, proti Čechom však dokázali vyhrať až v nájazdoch

BRATISLAVA - Hokejisti Ruska si na 83. majstrovstvách sveta v Bratislave vybojovali bronzové medaily. Rozhodol o tom nedeľňajší zápas o 3. miesto, v ktorom zdolali českú reprezentáciu 3:2 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Rusi vstúpili do zápasu o bronz lepšie. Už v 2. minúte sa do brejku dostal Ovečkin, ale svoj blafák nezakončil presne. Na krku však mal v tesnom závese českého obrancu a aj preto nemal v koncovke viac pokoja. Zborná mala od úvodu zápasu prevahu, ďalšiu šancu mal Kučerov. Horúco bolo Čechom aj neskôr, keď hrali v početnej nevýhode, ale strela Kučerova z pravej strany Hrubca neprekvapila.

 

img

 

Česi sa k vážnejšej akcii dostali až v 9. minúte, Gulaš mieril dobre, ale Vasilevskij rovnako dobre zasiahol. V 13. minúte vystrelil zápästím od modrej čiary Sergačov a puk po teči Grigorenka prepadol Hrubcovi medzi nohami - 1:0. Radosť zbornej trvala iba 41 sekúnd, keď Řepík v samostatnom úniku prekonal Vasilevského a vyrovnal. To zverencov Miloša Říhu naštartovalo a ešte pred koncom prvej tretiny zvýšil Kubalík po prihrávke Gulaša na 2:1.

 

img

 

Od tohto momentu sa však už Česi do gólových štatistík nezapísali. Už po 39 sekundách v druhej tretine udreli Rusi, keď Hrubcovi prepadla strela Ansimova od pravého mantinelu. Tento gól im pomohol, v ďalších striedaniach si vytvorili veľký tlak a česká obrana iba s námahou odolávala. Pomohlo jej aj šťastie po strele Guseva, puk z jeho hokejky zastavilo brvno. Ruský tlak potom ustal, do hry sa začali dostávať viac aj Česi. Prvú veľkú šancu v treťom dejstve spálil Faksa, ktorý sa v oslabení pri vylúčení Kolářa dostal do prečíslenia s Frolíkom, ale Vasilevskij vytiahol vynikajúci zákrok. Česi mali v tretej tretine 18 striel na bránku oproti piatim ruským, ale duel napokon dospel do predĺženia.

 

img

 

V nadstavenom čase hrali proti sebe traja korčuliari na oboch stranách, Česi v ňom pokračovali v aktivite, veľké šance rozhodnúť mal Hronek. Rusi toho v ofenzíve ukázali menej, ale minútu a pol pred koncom predĺženia nabil Kučerov Gusevovi, ktorý minul poloodkrytú bránku. O držiteľovi bronzu napokon rozhodli až nájazdy, v ktorých sa presadili iba Rusi Kovaľčuk a Gusev.

 

 

Zápas o bronz:

Rusko - Česko 3:2 pp a sn (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 13. Grigorenko (Sergačov), 21. Anisimov (Kovaľčuk, Gusev), rozhodujúci sn Kovaľčuk - 14. Řepík (Sklenička, Rutta), 19. Kubalík (Kovář, Gulaš). Rozhodovali: Gouin (Kan.), Kaukokari (Fín.) - Oliver (USA), Malmqvist (Švéd.), vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky a oslabenia 0:0, 9085 divákov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies