CASTELFRANCO VENETO - Strážite si kalórie a premýšľate nad každým jedným sústom, ktoré prehltnete? Tak práve pre vás je ako stvorená dovolenka v Taliansku, pretože si tam môžete pochutnať na vyprážanom vzduchu. Áno, čítate dobre...
Taliansky šéfkuchár Nicola Dinata v reštaurácii FEVA ponúka vyprážaný vzduch. Názov je síce trochu zavádzajúci, ale zákazníci nedostanú prázdny tanier. "Aria Fritt" sú v skutočnosti šupky z manioku, ktoré prejdú procesom varenia, pečenia a vyprážania. Po odstránení prebytočného oleja sa vzniknuté tvary desať minút lúhujú v ozóne. Tento proces im podľa Dinata dodáva špecifickú arómu, pripomínajúce sneh, čistý vzduch a pobyt vo vysokých nadmorských výškach.
Hotové guličky vyprážaného vzduchu sú následne posypané modrou soľou, ktorá reprezentuje modrú oblohu. Hostia ich dostanú na obláčiku cukrovej vaty spoločne s majonézou so sezamom a šalviovými semienkami ako dipom.
"Našim cieľom je návštevníkom pripomenúť vôňu čerstvého vzduchu," hovorí o neobyčajnom pokrmu Dinata. Reštaurácia FEVA ho všetkým návštevníkom ponúka zadarmo ako pozornosť podniku.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies